Alle bonbons op een rijtje

Aardbei: Vruchtenjam met creme fraiche (wit, melk en puur)
Accordeon: Traditionele Argentijnse melkcaramel (wit, melk puur)
Albért glad: Verrassende koffiecréme met een laagje praliné (wit en melk)
Albért noot: Verrassende koffiecréme met en laagje praliné en een hazelnoot (wit)
Appeltje: Zachte appel ganache (melk en puur)
Banaan: Bananencréme met caramelcroquant (wit, melk en puur) 
Ben Hur: Kaneel met een luchtige laag créme fraiche (melk en puur)
Boeddha: Hazelnoot praliné met 7 kruiden. Koriander, kaneel, piment, mosterd, laurierblad, kardamon en anijs (melk en puur)
Café Brasil: Pittige koffieganache gemaakt met Vietnam chocolade en een laagje koffiemarsepein (wit, melk en puur)
Cericette: Luchtige créme fraiche (wit, melk en puur)
Cubaanse kus: Amandelcréme met een vleugje Cubaanse honing (wit en melk)
Eenhoorn: Zachte koffie ganache  (wit, melk en puur)
Friesche Staartklok: Stevige pralinévulling met hazelnootcroquant (melk, wit en puur)
ganache met appel (wit, melk en puur)
Globe: Amandel praliné met nougat (melk en puur)
Hartje rood: Rode ganache met passievucht
Hartje: Luchtige room (melk en puur)
Jheronimus Bosch: Ganache met Bossche bollen likeur (wit, melk en puur)
Kaatje: Advocaatganache met room en vloeibare advocaat (melk en puur)
Koffertje: Zachte ganache met créme brulée (melk en puur)
Koningskroon: Amarenenkers met een laagje créme fraiche (melk en puur)
Kruiskoepel: Verrassende kersenganache (melk)
Limonello: Frisse citroenpasta met een laagje luchtige créme fraiche (melk en puur)
Mango-Kokos: Zachte mango ganache met kokos spijs (melk en puur)
Marasquin: Marasquincréme met een laagje marsepein (wit en melk)
Ovaal Royaal: Zeer verfijnde advocaatcréme (melk en puur)
Paddestoel: Pittige koffiecréme met een vleugje whiskey (melk en puur)
Petje: Fijne pralinévulling met hazelnootcroquant (wit, melk en puur)
Poire William: Vanille ganache met peren marsepein, afgewerkt met een marsepeinen peertje (wit, melk en puur)
Rumkogel: Zachte ganache met Jamaica rum (wit en melk)
Sailing boat: Fudge met zeezout en een laagje amandelpraliné (wit, melk en puur)
Stoomwals: Krokante praliné met speculaaskruiden (melk, wit en puur)
Sunny Day: Zachte sinas chocolade met in het hart sinaspasta (wit, melk en puur)
Sweet Marie: Zachte créme met in het hart frambozengelei (wit, melk en puur)
Sweet Nut: Luchtige créme fraiche met praliné en een krokant amandel blaadje (wit, melk puur)
Tonkaboon amandel gebakje: Zachte ganache met tonkaboonaroma en amandel met in de kern karamel (melk en puur)
Uil: Amandel en hazelnoot praliné (wit, melk en puur)
Verrekijker: Zachte ganache met mokka en een beetje brandy (wit, melk en puur)
Vlieg: Verrassende pistache vulling (melk en puur)
Wapen: Caramel met een laagje luchtige créme fraiche (wit, melk en puur)
Zebra Zoen: In deze bonbon zitten twee soorten vullingen. Ganache met duindoornbes en
Zebra: Amandelmarsepein met een laagje botercréme (wit, melk en puur)



 

Naar alle waarschijnlijkheid ligt de oorsprong van de bonbon in België. In een banketbakkerij aan de Brusselse Koninginnegalerij fabriceerde Jean Neuhaus, een Zwitserse apothekerszoon, in 1912 de eerste met notenpasta gevulde chocoladebonbon. 

Officieel is de bonbon een stukje zoetigheid dat met een chocoladelaag is omringd. De vulling met noten of een notenpasta is de meest gebruikelijke (Praline). Hiernaast wordt ook veel gebruik gemaakt van een roomvulling (Ganache). Andere mogelijkheden zijn vullingen van fruit (Pasta, gelei of gedroogd), marsepein, nougat en ook sterke drank (likeur) of een combinatie van deze.

Chocolaterie Albèrt vervaardigt ambachtelijke bonbons met een uniek ontwerp en een onovertroffen smaakbeleving. Door de creatieve inbreng van onze deskundige medewerkers hebben onze bonbons een uniek design, heerlijke en onderscheidende smaakcombinaties en een zeer hoge kwaliteit. Ons ambachtelijke productieproces voldoet aan de hoogste eisen waarbij we constant onze eindproducten controleren op smaak, vorm, stevigheid, glans en kwaliteit.